В сряда времето слабо ще се затопли, повече облаци ще има над южните и над източните райони на страната

В сряда повече облаци се очакват над южните и над източните райони, слабо ще се затопли, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 17 до 13 градуса, по Черноморието от 20 до 19 градуса. Над южната половина от страната ще се задържи облачно, а на север ще има разкъсана облачност. Предиобед ще превалява по южното Черноморско крайбрежие, а следобед валежите ще спират.

Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток със скорости до 25 километра в час, следобед ще се усилва. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от изток със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 25 до 30 градуса, по Черноморието от 27 до 29 градуса. За София максимална температура 26 градуса.

Времето в Европа

Област от високо налягане е отворила прозорче на слънчевото време над Европа, като облачните системи се задържат в нейната периферия – над северните и над югоизточни части от континента. По-съществени валежи, по Скандинавието и над Балканите. Топлата вълна обхванала Източна Европа ще отстъпва пред по-хладен въздух, с пренос от запад. Над Балканите ще има повече облаци. У нас, в България, валежите ще бъдат често явление и ще захладнее.

Времето през следващите дни

В сряда и в четвъртък слабо ще се затопли. От запад на изток ще премиват облачни вълни, с преноса на топъл въздух. Слаби валежи са възможни в югозападните райони. Ще се задържи сравнително топло. В петък повече облаци ще има над планините от Западна България. По Черноморието ще има разкъсана облачност, без валежи.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...