Кметът на Трън за бюджета: Плащайте си данъците редовно, за да не се налага да се съдим

Местният минипарламент в Трън прие на сесия бюджета на Общината за 2023 година. В бюджета са заложени за тази година общо приход – от субсидия и местни приходи и такси в размер на 13 844 906 лева, пише вестник “Съперник”.

Разходите на община Трън за настоящата година по местните дейности възлизат на стойност 8 042 342 лева, а по държавните дейности- 5 802 564 лева. На въпроса с какво бюджет 2023-та е по-различен от предходния, кметът на община Трън Цветислава Цветкова отговори: “Има завишение при повечето от перата. Това не означава, че парите са много, защото цените вървят все нагоре, но поне в известна степен ще бъдем компенсирани. Както знаете, Общината дофинансира сметосъбирането и сметоизвозването с още толкова, средства, колкото са заложени в бюджета. Целта е да не натоварваме хората с по-високи данъци и такси с презумцията, че ще ги мотивираме да си плащат данъците редовно, за да не се налага да се съдим”.

На въпроса как върви снабдяването на местното население с дърва за огрев, Цветислава Цветкова поясни: “Доставките вървят нормално. Нещо повече, имаме няколко села, в които сме приключили с доставките на дърва за хората”.

Виж също...

Loading...