Паркът в Костуринци се изпълни с хора за отбелязването на възродения събор на селото

Десетки жители и гости на Костуринци изпълниха парка в трънското село по случай отбелязването на местния събор, предаде репортер на Zapadno.com.

От години съборът на селото не се е чествал. Той съвпада с Малка Богородица, който е и празник на местната църква “Успение Богородично”.

Възродената земляческа-среща събор събра костуринчани и гости на селото в парка, който е единственият такъв от всичките села в община Трън. Празненството стартира в 17 часа с музика от диджей. За скарата и студените напитки се погрижи Недко от Трън, който предлага мезета в подножието на скалния параклис “Света Петка”.

Организаторите на събора и със съдействието на кметския наместник на селото и местни младежи бяха подготвили парка за събирането на хората. Специални благодарности към всички, които са спомогнали за провеждането на празника, бяха отправени от главния организатор. Сред гостите уважили местния празник бе и кметът на община Трън Цветислава Цветкова. Да се забавляват и гостуват на костуринчани бяха дошли и гости от Трън, Стайчовци, Забел и други околни населени места.

Около 21 часа небето над центъра на селото се озари от заря, която бе подсигурена от млади хора от Костуринци.

Накрая на празничната програма всички си обещаха догодина паркът на селото да е в още по-добър вид за следващия събор.

Виж също...

Loading...