БСП в Трън ще подкрепи кандидата за кмет на общината от партията на Слави

Общинската структура на БСП-Трън ще подкрепи кандидатурата за кмет на община Трън от партия “Има такъв народ”. Това каза за Zapadno.com Ташко Минков от БСП-Трън.

Партията-столетница в пограничната община няма да издига свой кандидат за кмет на предстоящите на 29 октомври местни избори. Взето е решение БСП да подкрепи кандидата, който ще бъде издигнат от “Има такъв народ”. Решението е принципно, без да се уточнява кой точно ще бъде претендент за ключовото място в местната власт, какви са неговите опит и възгледи за управлението.

Новината потвърди и координаторът на общинската структура на “Има такъв народ” в Трън Иван Григоров. Той също уточни, че все още няма яснота кой ще е кандидатът за кмет от партията на Слави.

Засега се спряга името на местен предприемач, но кандидатурата предстои да бъде утвърдена. За местните няма да е изненада, ако начело на предизборната битка застане известен активен местен привърженик на партията като Мартин Томов, например. Той е предприемач, който държи рибарника край Трън. Напоследък изявява остри политически позиции срещу настоящата власт в града и подкрепи гражданското недоволство миналата събота, чиято цел беше да насочи обществено внимание към проблемите на Трънско. Чрез социалните мрежи профил на ПП „Има такъв народ“ – община Трън също заяви подкрепа за протеста. Прочетете повече по темата в публикацията: Нов 9 септември в Трънско! Дни преди изборите неизвестен организатор вдига граждани на бунт срещу управлението на общината.

Виж също...

Loading...