Младите бойци от спортен клуб “Ороши – Брезник” стартират с тренировките и подготовката за предстощи състезания

Децата-бойци от спортен клуб “Ороши – Брезник” се завръщат в тренировъчната зала след лятна почивка. Подготовката ще стартира от 15 септември след почивка от заниманията през месец август. Заниманията се провеждат в две групи – малка и голяма. Треньорът на клуба има амбиция за разкриването на трета група, предаде репортер на Zapadno.com.

Преди паузата спортният клуб от Брезник се включи в летен лагер в курортен комплекс “Камчия”. По време на лагера са се състояли световно първенство и други спортни мероприятия. “След като завърши лагерът им дадох малко почивка на децата. Да си починат, да се позаредят. Имаше заявки за море от родителите и нямаше как пълноценно да тренираме летните месеци. От 15 септември започваме наново активна тренировъчна дейност. Предстои ни състезание от спортния календар, което ще е в Шумен. Състезание в Пазарджик се отложи и ще видим къде ще бъде, най-вероятно в Пловдив”, каза треньорът на спортен клуб “Ороши – Брезник” Румен Александров. Състезанието в Шумен ще се проведе през месец октомври, като в спортния календар на клуба е предвиено още едно състезание.

За добратата подготовка и влизане във форма треньорът на младите бойци ще започне тренировките с по-активна работа, натоварени тренировки и сгъстен график. “Надявам се до 10 – 15 октомври децата да са в добра кондикция и подготовка. Малко искам да обърна внимание и на залата, където да подобрим условията. Съвместно с Община Брезник и подкрепата на господин Узунов и госпожа Добревска, които ни подкрепят при всяко едно отношение. Планувал съм да направим малък козметичен ремонт на залата и съблекалните”, каза още Румен Александров. Залата е уютна и отоплена през зимните месеци, а най-голямото преимущество е, че тя се ползва единствено от спортния клуб. “Само ние сме в тази зала и може да се варира с графика, когато се наложи той да бъде по-сгъстен. Ние тренираме три пъти седмично, с малката група също три пъти седмично по един час. Ако се налага да се работи по-интензивно, може да се добави една или две тренировки”, отбеляза още треньорът на спортния клуб по карате киокушин.

Навлизането в този спорт от по-ранна детска възраства оказва благоприятно влияние за придобиването на добри спортно-технически качества, двигателна култура и други. Младите бойци от “Ороши – Брезник” се представят добре на състезания, от които винаги се завръщат с отличия. Това е плодът от усилената работа и по-ранното навлизане в спорта. “Доста усърдно и усилено се работи от страна на Българската карате киокушин федерация. Доста мероприятия организират с инструктори на високо ниво. Ние тренираме не само киокушин карате и кикбокс също. На семинарите и лагерите ни тренират едни от легендите, които са предимно в много тежка категория и доказали се шампиони. Това е много добре за придобиване на спортно-технически качества. С колкото повече треньори и инструктори се работи периметърът на това, което може да запамети и научи човек става много широк. Съответно и ние, като треньори да го предадем на по-младите и по-малките. Може още от ранна възраст да свикнат с тежките тренировки, да си създадат постоянен режим. Изисква се постоянство”, каза още Румен Александров.

Този спорт вече се е наложил в България и продължава да се развива, като печели нови съмишленици. “Всичките бойни спортове като цяло изграждат спортистите индивидуално като личности и характери. За развитие на спортна култура, дисциплина, самоуважение, самоусъвършенстване – все такива добродетели. Като цяло трябва да обръщаме повече внимание на възпитанието на децата ни, защото това е бъдещето на нашата държава. Още от най-ранна детска възраст трябва да се работи с тях, за да ги направим личности. Киокушин карате допринася за това нещо”, добави треньорът на спортен клуб “Ороши – Брезник”.

Снимка: Румен Александров – архив

Виж също...

Loading...