Брезник в миналото събира погледите на брезничани по главната улица в града – СНИМКИ

В началото на новата седмица двата транспаранта на улица “9-ти септември” в град Брезник бяха сменени с нови. Дейностите по смяната на транспарантите бяха извършени от хора от колектива на местното народно читалище “Просвещение-1870” и комуналната поддръжка в Община Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Единият транспарант е разположен до изложбена сграда “Военен клуб” към Общински исторически музей-Брезник. На транспаранта е изобразена снимка на военнослужещи с коне пред Арката на 5-ти конен полк в града. Това изображение замени черно-бяла фотография с представителството на фирма за шевни машини “Сингер” в Брезник. Зад транспаранта, на втория етаж на музейната сграда е обособена зала „V-ти конен полк и брезничани във войните за национално обединение“.

Другият транспарант се намира на същата улица, но е към кръстовището с улиците “Андрей Михайлов” и Йордан Милев”. Той е разположен между каравната за понички и будката за вестници. На транспаранта е изобразена панорамна снимка от миналото, на която е заснет Брезник. На нея се открояват паметникът на загиналите в Сръбско-българската война в Брезник в Градската градина, ветеринарната лечебница, комина на Кафеджийската воденица и главната улица в Трън. Още в първите минути след монтирането ретро фотографията в голям формат привлече любопитните погледи на брезничани.

Разгледайте снимки от новите изображения на транспаранти по главната улица в Брезник:

В публикацията са използвани снимки от архива на Zapadno.com и Божидар Пантев

Виж също...

Loading...