БСП-Брезник със свой кандидат за кмет на общината и 13 номинирани за общински съветници

БСП ще издигне свой кандидат за кмет на община Брезник за местните избори на 29 октомври. Това потвърдиха пред репортер на Zapadno.com от общинската структура на партията в Брезник и областната структура.

На конференция на БСП в Брезник е утвърдена кандидатурата за кмет на общината, но към момента от общинската структура пожелаха да запазят името в тайна. Причината е, че се очаква решение за утвърждаване на кандидатурата от Националния съвет на партията. Това трябва да се случи на 16 септември, когато ще се проведе национална среща в столицата.

Общинската структура на БСП в Брезник е номинирала и 13 кандидати за общински съветници. Кандидати за кметове за кметствата на брезнишките села Ноевци, Слаковци, Кошарево и Велковци от партията-столетница няма да се излъчват. Решението на общинската структура е да бъдат подкрепени независимите кандидати за кметове на съответните села, поясни за Zapadno.com Венета Петрова от БСП-Брезник.

От областната структура на БСП потвърдиха новината, че кандидат за кмет на община Трън няма да бъде излъчван. Решението е да бъде подкрепен кандидатът за кмет от политическа партия “Има такъв народ”, но се очаква утвърждаване от Националния съвет на БСП.

Виж също...

Loading...