Как огнеборци от противопожарната служба на Брезник започват да гасят пожар – ВИДЕО ДЕМОНСТРАЦИЯ

Всеки огнеборец спазва важни правила при отзоваването на сигнал за произшествие. Едно от тях е противопожарният автомобил да бъде паркиран на безопасно място. Това каза за Zapadno.com началникът на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Брезник главен инспектор Йордан Георгиев.

Тези дни се провежда традиционната Седмица на пожарната безопасност. Седмицата води началото си от Първия пожарникарски събор, провел се на 14 септември 1905 година. Тогава е прието решение тази дата да се чества като професионален празник на пожарните команди. Празникът е честван редовно до 60-те години на миналия век. Традицията за неговото честване е възстановена с решение на Министерския съвет на Република България от 1995 година и датата 14 септември отново е обявена за Професионален празник на служителите на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” при МВР, припомнят от областната дирекция на силовото ведомство.

В Седмицата на пожарната безопасност гражданите могат да се запознаят с работата на огнеборците и да видят отблизо как работи противопожарната команда. От това право се възползва и репортер на Zapadno.com, който посети Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Брезник в Деня на отворените врати за звеното, за да покаже как започва гасенето на пожар.

При пристигане на произшествието водачът на противопожарния автомобил го разполага на безопасно място. “След което правят предварително бойно разгръщане посока даденото произшествие. За целта се построява шлангова линия”, каза главен инспектор Йордан Георгиев от пожарната в Брезник. Пожарникар номер 1, който държи края на маркуча с вода, се нарича още и струяр.

Вижте във видеото на Zapadno.com какво още показаха огнеборци от противопожарната команда в Брезник и какво каза началникът им (ако четете сайта от мобилно устройство, моля преминете към десктоп версия на браузъра, за да може да гледате видеото в пълен размер):

Виж също...

Loading...