Заместник-директорът на спешните медици в областта: Не знам с 3 лева какво може да си купи човек, който работи в Трън, ваучерите за храна не са увеличавани от 3 години

През изминалата седмица екипите на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник са се отзовали на 213 повиквания на спешния телефон 112, което е с 21 по-малко от предходната. Наймного са приетите повиквания за община Радомир – 33, а след това е Трън -19, пише вестник “Съперник” по информация от заместник-директора на звеното доктор Веселина Шишкова.

Амбулаторните прегледи във филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ през изминалата седмица са 151, което е с 3 по-малко повече от предходната. Най-много са извършените прегледи във филиала на Центъра за спешна медицинска помощ в Радомир – 47 и в Трън – също 47, а община Брезник – 32.

“Радващото е, че при нас дойде на работа на втори трудов договор млад фелдшер, който е украинец. В момента в екипа нямаме болни от вирусни заболявания, а няколко човека с травми, което е нормално за нашия район, но очаквам всички скоро да са на работа. през изминалата седмица нямаме констатиран нито един заболял от коронавирус. Това, което притеснява всички ни е, че до момента не сме получили никакво увеличение на заплатите, от това, което ни беше обещано и гласувано в Народното събрание. Нещо повече – издръжката ни за годината не е актуализирана въобще с оглед на инфлацията. При това положение, не знам как ще се справим с разходите, тъй като цените непрекъснато вървят нагоре. Ваучерите за храна, които ни се полагат, не са увеличавани от близо 3 години. Не знам с 3 лева какво може да си купи за храна човек, който работи, например на територията на община Трън или Земен. Искаха ни от Министерство на здравеопазването справка за заплатите по длъжности и до тук. А хората искат облекло, обувки, което е записано в Колективен трудов договор и сме длъжни да осигурим. Как ще привлечем млади лекари, които не работят на топло в кабинет, а пътуват в дъжд и сняг по селата, за да са внимателни към пациентите, които не са виновни за условията, при които работим ние”, поясни доктор Шишкова.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...