В голямото почистване в Брезнишко ще се включат множество села, “Държавно горско стопанство-Брезник” ще съдейства на Общината за извозване на боклук

Кампанията по почистване на обществени места в Брезник ще обхване и малки населени места на територията на общината в събота, когато ще се проведе най-голямата доброволческа инициатива “Да изчистим България заедно”, предаде репортер на Zapadno.com.

Община Брезник ще се включи в кампанията за поредна година и ще предостави чували, ръкавици, инструменти и извозване на събран боклук. В рамките на града е предвидено почистване на лесопарк “Бърдото”, където ще се почистват териториите около извора “Желязната вода”, лятното кино, стълбите и естрадата. Но всеки гражданин може да се включи в почистването като избере кое обществено пространство да почисти. В събота от 9 часа пред сградата на общинската администрация ще бъдат раздавани материали за почистването. Институции в града също ще участват в кампанията.

Освен в града кампании по почистване на отпадъци ще се проведе и в малките населени места в Брезнишко. Сред тях ще бъдат Арзан, Бегуновци, Велковци, Слаковци, Сопица, Долна Секирна, Гигинци и други села. Кметските наместници по места ще организират доброволците и районите, които да бъдат почиствани. След събирани на отпадъците от страна на представителите на местната власт ще се подава сигнал до отдела по екология в Община Брезник, откъдето ще изпращат превозни средства за извозване на отпадъците. В транспортирането на събрания боклук има готовност да се включи наличната на общинската администрация техника, както и пикапи на “Държавно горско стопанство-Брезник”. Има готовност за допълнително снабдяване с чували и ръкавици за доброволците, поясни за Zapadno.com екологът на Община Брезник Детелина Виденова.

Тази година надсловът на най-голямата доброволческа инициатива е “Готови сме!”.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...