За образованието в общините Брезник и Трън са одобрени общо 122 533 лева допълнителни средства, над 50 хиляди от тях са за книжки, учебници и достъп до електронно четими помагала

122 533 е общата сума, която е одобрена като допълнителни трансфери за 2023 година за финансово осигуряване на дейности в областта на предучилищното и училищното образование в общините Брезник и Трън. Средствата са одобрени с постановление на Министерски съвет от 8 септември, предаде репортер на Zapadno.com.

За бюджета на Община Брезник са одобрени общо 102 234 лева, от които 44 000 са за финансирането за изпълнение на дейности по национална програма „България – образователни маршрути“. За тези средства Zapadno.com писа в края на месец юли, когато стана ясно, че брезнишката гимназия е сред одобрените за образователни пътувания 400 училища. Други 31 426 лева за бюджета на Брезник са предназначени за финансиране за осигуряване за безвъзмездно ползване на познавателни книжки, учебници, достъп до електронно четими учебници, учебни комплекти и учебни помагала за учениците от I до VII клас. Останалите 26 808 лева от одобрения допълнителен трансфер е за финансиране за дейности по национална програма „Оптимизиране на вътрешната структура на персонала“.

Община Трън получава допълнителни средства единствено за финансиране за осигуряване за безвъзмездно ползване на познавателни книжки, учебници, достъп до електронно четими учебници, учебни комплекти и учебни помагала за учениците от I до VII клас. Средствата са в размер на 20 299 лева.

Виж също...

Loading...