В неделя следобед и през нощта преваляванията ще спират, а в началото на новата седмица се очакват слънчево време и повишение на температурите

Преваляванията следобед постепенно ще спират, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 19 до 14 градуса, в западните райони 11 – 12 градуса. През деня ще има значителна облачност, с превалявания и прегърмявания в западните и в източните райони от страната. Следобед и през нощта преваляванията спират.

Вятърът ще бъде слаб от изток. По високите части на планините ще духат слаби до умерени ветрове от север със скорости до 35 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 26 до 31 градуса, в югозападните райони райони до 33 градуса, а по Черноморието от 24 до 26 градуса.

Времето в Европа

Плътни облаци от океана обхващат западните части от континента, като област от високо налягане над Централна Европа отслабва и дава път на дъждовните облаци на изток. По-съществени валежи – по Атлантическото крайбрежие, над Португалия, крайните западни части от Франция и над Черноморския регион. У нас, над България, бързо ще преминават облачни вълни, като по-съществени валежи се очакват в югозападните части от страната.

Времето през следващите дни

В понеделник и във вторник ще има повече слънце и повишение на дневните температури. Във вторник следобед ще се заоблачи и вечерта, срещу сряда, ще превали и прегърми. В сряда валежите ще спират и от запад на изток облаците ще се разкъсват. В четвъртък следобед от запад отново ще се заоблачава с превалявания през нощта и в петък с по-съществени валежи в Западна България.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...