Облачна вълна с превалявания ще премине през Западна България, времето през следващите дни ще е променливо

В сряда облачна вълна с превалявания ще премине в Западна България, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 19 до 14 градуса, по Черномарието до 18 – 20 градуса. През деня от запад на изток ще премине облачна вълна. Ще превалява в западните райони, а в Централна и в Източна България облаците ще се увеличат. Следобед ще има повече облаци над Черноморието. Валежите в югозападните райони ще продължават и през нощта, срещу четвъртък.

Вятърът ще бъде доумерен, от югоизток, следобед от запад-югозапад. По високите части на планините ще духат слаби до умерени ветрове от северозапад със скорости до 35 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 26 до 32 градуса, по Черноморието от 25 до 26 градуса.

Времето в Европа

Плътни облаци от океана на вълни обхващат западните части от континента и Западното Средиземноморие. По-съществени валежи – по Атлантическото крайбрежие, над Португалия, крайните западни части от Франция и над Западното Средиземноморие. У нас, над България, бързо ще преминават облачни вълни, като плътните облаци бързо ще достигат до Черноморския регион. По-съществени валежи се очакват в югозападните части от страната.

Времето през следващите дни

В четвъртък следобед от запад отново ще се заоблачава с превалявания през нощта. В петък и в събота ще преминават плътни облаци, но валежи се очакват в планините. В неделя ще бъде динамично, с превалявания и прегръмявания в западната половина от страната.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...