Губернаторът на област Перник отвори кабинета си за духовна делегация, която ще гостува на празник в Църногорския манастир

Областният управител на област Перник Людмил Веселинов посрещна делегация от Александрийската патриаршия водена от Негово Високопреосвещенство Митрополита на Птолемаида Емануил, съобщиха от Областна администрация-Перник.

Негово Високопреосвещенство Митрополита на Птолемаида Емануил е роден в Атина през 1956 година със светско име Ксенофонт Каяс, заемал различни църковни постове в диоцеза на Александрийската патриаршия, чийто предстоятел е Негово Блаженство Теодор II, Папа и Патриарх на Александрия и Цяла Африка.
Александрийската патриаршия е една от най-древните апостолски църкви и е основана от Свети апостол и евангелист Марк. Днес, във владение на Патриаршията е и древната Александрийска библиотека.

Zapadno.com припомня, че на 24 септември в манастирския храм “Свети Силуан Атонски” в Църногорския манастир “Свети Безсребреници Козма и Дамян” над брезнишкото село Гигинци ще бъде отслужена празнична архиерейска света литургия. Службата ще бъде възглавена от Негово Високопреосвещенство Птолемаидския митрополит Емануил. Заедно с него ще съслужат духовници от братството на Църногорския манастир и игуменът на светогорския манастир “Есфигмен” архимандрит Вартоломей.

Снимка: Областна администрация-Перник

Виж също...

Loading...