Брезник и лесопарк “Бърдото” са по-чисти с 300 килограма отпадъци по-малко, които институции събраха чрез инициативата “Да изчистим България заедно”

300 килограма отпадъци са събрани от град Брезник и лесопарк “Бърдото” по време на най-голямата доброволческа инициатива “Да изчистим България заедно”, която се проведе на 16 септември, предаде репортер на Zapadno.com.

На обявената за провеждане на инициативата дата Община Брезник, детска градина “Брезица”, Домашният социален патронаж в Брезник и “Държавно горско стопанство-Брезник” са се включили в акцията по почистване на места в града и на лесопарк “Бърдото”. Малки населени места на територията на общината също са участвали в инициативата чрез организация, създадена от представителите на местната власт по райони.

Тази година са събрани по-малко количества отпадъци отколкото в предишни издания на “Да изчистим България заедно”. Неблагоприятните метеорологични условия на 16 септември са оказали влияение за по-малкото количество събрани отпадъци от територията на Брезник. Въпреки лошото време по време на инициативата общо 300 килограма отпадъци са събрани и предадени от Брезник. В организираната акция за почистване на лесопарк “Бърдото” не са се включили граждани, поясни за Zapadno.com екологът на Община Брезник Детелина Виденова.

Отпадъците, събрани в рамките на кампанията, са транспортирани до регионалните системи за управление на отпадъците в страната, като със съдействието на Министерство на околната среда и водите Общините са освободени от дължимите отчисления и обезпечения за депонираните количества по време на провеждането на кампанията, поясниха от ековедомството.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...