На събора в Гигинци: Сорина Богомилова и “Асти Денс” развълнуваха празнуващи, но дъжд прекъсна програмата – СНИМКИ

Фолклорна танцова формация “Асти Денс” с ръководител Николай Бояджиев и солистката на Националния фолклорен ансамбъл “Филип Кутев”, граовският славей Сорина Богомилова представиха част от програма “Пъстра китка от България” по време на традиционния събор на брезнишкото село Гигинци, предаде репортер на Zapadno.com.

Програмата по отбелязване на традиционната земляческа среща-събор стартира в късния следобед на площада в селото. Слънчевото време не предвещаваше, че вечерта времето ще напомни за наближаващата есен. Музикална програма с диджей подгря гигинчани, които първи поведоха хороводните танци, а към тях се присъединиха гости и от съседните населени места.

След загрявката с хороводни и сръбски ритми присъстващите бяха поздравени от солистката на Националния фолклорен ансамбъл “Филип Кутев” славей Сорина Богомилова. Певицата каза от микрофона, че програмата със състава е подарък от игумена на Църногорския манастир архимандрит Никанор. Заедно с нея танцьори от фолклорна танцова формация “Асти Денс” с ръководител Николай Бояджиев организираха вълнуващ спектакъл, който се хареса на хората на площада. Без много да му мислят по-игривите се хванаха отново на хорото и под песните на Сорина Богомилова затанцуваха в ритъма на фолклора.

Минути след 18 часа на площада започна да вали дъжд. Първоначално дъждът беше слаб и не притесни танцуващите и пеещата певица, но с усилването му хорото се развали и музиката спря. Последва силен валеж в продължение на около 10 минути, който беше достатъчен да прекъсне програмата. Някои от търговците на площада си тръгнаха, а други останаха. След като дъждът спря музиката продължи, но този път от колоната на читалището.

Организатори на събора в селото са кметското наместничество на село Гигинци и народно читалище “Искра-1952”.

Разгледайте снимки от събора в село Гигинци:

Виж също...

Loading...