В събота температурите ще бъдат летни с показания през деня от 25 до 36 градуса, превалявания ще има в планините от Западна България

В събота се очакват летни температури и превалявания в планините от Западна България, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 18 до 13 градуса, по Черноморието до 18 градуса. Предиобед облачността ще бъде разкъсана, по-значителна над югозападните райони, следобед на изток облаците ще намаляват, а на запад ще се увеличава. Късно следобед ще превали над планините от Западна България.

Вятърът ще бъде слаб до умерен, от югоизток, следобед от юг-югоизток. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от югозапад със скорости до 32 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 31 до 36 градуса, по Черноморието от 25 до 27 градуса. За София очаквана максимална температура 26 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...