В неделния ден валежите в Западна България ще спират, през следващата седмица от север ще прониква по-хладен въздух

В неделя през деня валежите в Западна България ще спират. През нощта ще превалява в района на Сандански, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 19 до 14 градуса, по Черноморието до 20 градуса. В понеделник над страната облачността ще бъде значителна. С превалявания над западните райони. След временно спиране на валежите, късно следобед и през нощта, срещу вторник, ще прегърмява в Югозападна България.

Вятърът ще бъде слаб от североизток. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от югозапад със скорости до 32 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от югозапад със скорости до 32 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 23 до 28 градуса, по Черноморието от 25 до 27 градуса. За София очаквана максимална температура 23 градуса.

Времето в Европа

Плътни облаци от океана на вълни обхващат западните части от континента. Циклон с център над Италия ще се придвижва към Гърция и ще носи дъждовни облаци, с интензивни валежи на юг от Лариса в средата на започващата седмица. По-съществени валежи, с количества над 10 литра на квадратен метър се очакват по Атлантическото крайбрежие, над Португалия, крайните западни части от Франция и в страните около Северно море. У нас, над България, по-съществени валежи и прегърмявания се очакват в западните части от страната.

Времето през следващите дни

Във вторник и в сряда над северните райони ще има повече слънце, а в югозападните и крайните южни райони ще превалява дъжд. В четвъртък и в петък от север ще проникне по-хладен въздух. По Черноморието ще се стелят ниски облаци с ръмежи и слаби валежи, а на запад ще бъде слънчево.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...