Библиотеките в Брезник, Ноевци, Велковци и град Трън получават близо 5 хиляди лева за обновяване на фондовете

Общо над 4 900 лева е сумата за одобрени проекти на библиотеките към читалищата в град Брезник, брезнишките села Ноевци и Велковци, както и град Трън. Библиотеките са одобрени за финансова подкрепа по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” ‘2023, предаде репортер на Zapadno.com.

За библиотеката към народно читалище “Просвещение-1870” в Брезник се отпускат 1 222 лева и 82 стотинки. Библиотеката към народно читалище “Пробуда-1931” в село Ноевци получава 1 227 лева и 29 стотинки, а тази към народно читалище “Граовска пробуда-1928” в село Велковци – 1 229 лева и 52 стотинки. За библиотеката към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” в Трън са одобрени 1 225 лева и 74 стотинки.

Средствата се отпускат за обновяване на фондовете им с книги и други информационни източници по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност”. Приоритет на програмата е обновяване на библиотечните колекции с цел насърчаване на интереса към книгата и четенето и съдействие за развитие на библиотеките като основни центрове за духовност, придобиване на знания и информация, поясниха от Министерство на културата.

Снимка: народно читалище “Просвещение-1870” (архив)

Виж също...

Loading...