Дирекцията за социално подпомагане в Трън ще може да е по-достъпна за хора с увреждания чрез мобилен стълбищен робот

Закупуване на устройства за изкачване на стълби е заложила Регионална дирекция “Социално подпомагане”-Перник за трите си дирекции в региона, включително и тази в град Трън. Устройствата представляват мобилни стълбищни роботи и ще бъдат закупени със средства за достъпна среда по Плана за възстановяване и устойчивост, каза за Zapadno.com директорът на Регионална дирекция “Социално подпомагане”-Перник Катя Пламенова-Николова.

Служители от дирекция “Социално подпомагане-Трън посещават граждани с увреждания. Мобилният стълбищен робот ще е полезен за тези, които желаят да посетят дирекцията на място. Едно от изискванията е звената за социално подпомагане да имат достъпна среда за лица с увреждания. Дирекцията за социално подпомагане в Трън е разположена в сграда, в която няма изграден асансьор, а достъпът до помещенията се осъществява по стълби.

За закупуването на устройствата за изкачване на стълби е обявена обществена поръчка с обща стойност 18 600 лева без включен ДДС или 22 320 лева с ДДС. С тези средства трябва да се закупят общо 3 мобилни стълбищни робота, по един за всяка дирекция “Социално подпомагане” в общините Трън, Перник и Радомир. Сред минималните технически изисквания към устройствата за изкачване на стълби са пробегът с едно зареждане на батериите да е минимум 350 стъпала (10 етажа), 130 килограма да е максималното тегло за ползватели и други.

Преди 5 години Съдебната палата в град Трън се оборудва с мобилен стълбищен робот, който да помага на лицата с увреждания за по-лесен достъп до сградата.

Снимка: Районен съд-Трън (архив)

Виж също...

Loading...