В битката за кметството на село Кошарево ще се борят още двама кандидати, които са издигнати от ГЕРБ и “БСП за България”

Още двама кандидати за кмет на кметството в брезнишкото село Кошарево са ясни. Техните регистрации вече фигурират в регистрите на Общинска избирателна комисия-Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Тази сутрин читателите на информационният лидер на Брезник и Трън научиха, че в битката за кмет на Кошарево влиза бившият кмет на населеното място Милка Боянова, която е издигната от коалиция “Алтернативата на гражданите”. В късните следобедни часове на днешния ден станаха ясни още две имена, които ще се явят на изборите на 29 октомври. Това са Юлиян Стоянов, издигнат от “БСП за България” и Иванка Устова, която е излъчена от политическа партия ГЕРБ.

В края на месец октомври ще се проведат изборите за кметове и общински съвет. Тогава избирателите в село Кошарево ще могат да упражнят правото си на вот и да изберат кмет на кметство. Това се случва след промените в Изборния кодекс, които станаха факт в края на 2022 година. Според последните промени в Изборния кодекс населените места с население над 100 души сами ще могат да избират кмет на кметство. Населението на Кошарево е над 100 човека и затова кошаревци ще могат да гласуват за местен кмет.

В още няколко села в Брезнишко (Ноевци, Слаковци и Велковци) също ще избират местни кметове. Интересното е, че досега в Кошарево са регистрирани най-много кандидати – трима.

Виж също...

Loading...