В битката за кмет на село Велковци ще участват кандидати, издигнати от „Българска социалдемократическа партия“ и “Продължаваме промяната – Демократична България“

Ясни са две имена на кандидати за кмет на брезнишкото село Велковци. Това са Валентина Любенова, издигната от политическа партия „Българска социалдемократическа партия“ и Катя Антонова, която е излъчена от коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“. Имената им са регистрирани в Общинска избирателна комисия-Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

На 29 октомври, когато ще се проведат изборите за кметове и общински съвет, избирателите в село Велковци ще могат да упражнят правото си на вот и да изберат кмет на кметство. Това се случва след промените в Изборния кодекс, които станаха факт в края на 2022 година. Според последните промени в Изборния кодекс населените места с население над 100 души сами ще могат да избират кмет на кметство. Населението на Велковци е над 100 човека и затова велковчани ще могат да гласуват за местен кмет.

Виж също...

Loading...