До края на годината детската градина в Трън се сдобива със солна стая, използването и ще е със съгласие от родител

Солна стая предстои да бъде изградена в детска градина “Ален мак” в град Трън. Използването и ще бъде след писмено съгласие от родител, предаде репортер на Zapadno.com.

Изграждането на новата придобивка е заложено в поименния списък за капиталови разходи на обектите за строителство и основен ремонт, за придобиване на материални и нематериални дълготрайни активи и за проучване и проектиране на Община Трън за 2023 година. В упоменатия списък са заложени средства и за изграждането на солна стая в детската градина. Крайният срок за изграждане на солната стая е месец декември 2023 година. Средствата са от трансфер за други целеви разходи за общините от централния бюджет, поясниха за Zapadno.com от общинската администрация.

От Община Трън отбелязаха, че след изграждането на солната стая ще бъде проведено обучение от специалисти по халотерапия на персонала, който ще отговаря за функционирането на помещението, тогава ще бъде ясно и с какъв капацитет ще може да работи. Солната стая ще бъде на разположение на всички възрастови групи на детската градина, след писмено съгласие от родител.

Виж също...

Loading...