През следващите дни в страната ще проникне по-хладен въздух, на запад ще е слънчево, а по Черноморието ще се стелят ниски облаци с ръмежи

В сряда ще има значителна облачност, през нощта ще се заоблачи, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 18 до 13 градуса, в западните полета 10 – 12 градуса, по Черномарието до 19 градуса. Предиобед над страната облачността ще бъде разкъсана. Следобед от юг облаците ще се увеличават. На юг от Бургас ще превали слабо.

Вятърът ще бъде слаб, от североизток. По високите части на планините ще духат засилени ветрове от изток със скорости до 45 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 24 до 29 градуса, по Черноморието от 24 до 26 градуса.

Времето в Европа

Плътни облаци от океана на вълни обхващат западните части от контнента. Циклон с център над Италия ще носи интензвни валежи в Южна Италия и се насочва към Южна Гърция, с очаквани интензивни валежи на юг от Лариса в средата на започващата седмица. У нас, над България, валежи и прегърмявания се очакват в югозападните и крайните южни части от страната.

Времето през следващите дни

В сряда над северните райони ще има повече слънце, а в югозападните и крайните южни райони ще превалява дъжд. В четвъртък и в петък от север ще проникне по-хладен въздух. По Черноморието ще се стелят ниски облаци с ръмежи и слаби валежи, а на запад ще бъде слънчево.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...