Пред брезничани правнукът на Лозан Иванчев ще представи книгата си с неиздавани факти за хореографа

Книгата “Петото поколение” на правнука на Лозан Иванчев Борис Тодоров ще бъде представена този петък (29 септември) в изложбена сграда “Военен клуб” към Общински исторически-Брезник, научи Zapadno.com.

Изданието е с неиздавани факти за хореографа от Брезнишко, записани от Борис Тодоров. “Петото поколение” разказва за творческата дейност на хореографа Лозан Иванчев и негодите наследници. Дългогодишният хореограф и почетен гражданин на Брезник Лозан Иванчев почина през месец април 2021 година. Той е автор на книгата–учебник “Фолклорни хора и танци на песен от Граово”. Първото издание излиза от печат през 2003 година, а през 2019 година бе представено преиздание на книгата. “Петото поколение” излезе от печат в началото на 2023 година и първо беше представена в Регионален исторически музей-Перник.

В представянето на книгата пред брезничани участие ще вземат танцов клуб “Калина” към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” и ученици от VII “б” клас от средно училище “Васил Левски” в град Брезник – “Граовски мотиви” с ръководител Румен Александров. Партньор на събитието е народно читалище “Просвещение-1870”. Представянето ще стартира в 16:00 часа, добавят от Общински исторически музей-Брезник.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...