Над 3 600 ученици в област Перник с еднократна помощ от 300 лева, която се изплаща на два пъти до края на учебната година

3 662-ма ученици от начален курс и осмокласници получават еднократна финансова помощ в размер на 300 лева. Помощта се изплаща на два транша през учебната година, съобщи пернишкият телевионен канал “Струма”.

Подпомагането достига до ученици от I, II, III, IV и VIII клас. “Средствата са без доходен критерий. Заявленията се подават до 15 октомври в дирекците “Социално подпомагане” по начините, които вече са известни – на място, чрез “Български пощи” или друг лицензиран пощенски оператор, както и чрез електронната система за сигурно електронно връчване”, каза пред канал “Струма” директорът на Регионална дирекция “Социално подпомагане”-Перник Катя Пламенова-Николова.

Към момента са подпомогнати 2 848 ученици от I, II, III, IV клас в област Перник. Подпомогнатите осмокласници в региона са 814. “Първият транш на всички заявления, които са подадени, е преведен. Той е в размер на 150 лева. Когато се запишат ученици във втори срок и са редовни ученици, тоест нямат повече от 5 неизвинени отсъствия, ще получат и втората сума, която също е в размер на 150 лева”, уточни още директорът на Регионална дирекция “Социално подпомагане”-Перник Катя Пламенова-Николова.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...