Библиотеката към трънското читалище попълни фонда си с близо 20 дарени книги от трима дарители, сред които и двама автори

В края на работната седмица библиотеката към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” в град Трън е получила близо 20 книги, дарени от няколко дарителя, съобщават от учреждението.

Три книги със заглавията “Писма”, “Меланхолик” и “Опитомен” е получила библиотеката от писателя и музикант Толга Тахсинов – Тоги. Той е роден в семейството на двама преподаватели от град Силистра. По професия е икономист с бакалавърска и магистърска степен съответно в специалностите „Търговия“ и „Маркетинг“. Обучава се за педагог по технологии и предприемачество и по английски език. “Меланхолик е дневникът на Толга Тахсинов, написан през времето, в което често е попадал в капана на демоничните си мисли. Книгата има за цел да докаже, че ако едно човешко същество, минало през различни трагедии, поднесени от живота, се бори за собствената си душевна свобода, то всеки друг има силата да се справи с болезнените удари на реалността. Благодарение на психичните си заболявания, Самотникът казва, че е открил нов приятел в живота, а именно депресията”, добавят от библиотеката в град Трън.

Младата писателка Елена Ставрова е дарила 5 книги за фонда на библиотеката, като две от тях са нейни и подписани с автограф. Това са “Слънце в косите” и “На една цигара разстояние”. “Сърдечно й благодарим и й пожелаваме крепко здраве и още много творчески успехи”, добавиха от учреждението.

Друга млада дарителка също е зарадвала трънската библиотека. Това е Антония Петкова, която е дарила 9 книги. Сред заглавията са “Клопка” от Харлан Коубън, “Книжарката от Площада на билките” от Ерик дьо Кермел и други. “Дарените книги са от един от най-четените жанрове и ще зарадват много нашите читателки. Пожелаваме крепко здраве на Антония Петкова и да бъде все така всеотдайна”, пожелаха от библиотеката.

Виж също...

Loading...