В сряда времето предиобед ще бъде слънчево, през страната ще преминат свежи въздушни маси

В сряда ще преминават свежи въздушни маси от запад на изток, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 15 до 11 градуса, в западните полета до 8 – 10 градуса, по Черноморието до 13 – 15 градуса Предиобед ще бъде слънчево. Следобед ще премине облачна вълна, с разскъсани облаци над Дунавската равнина. В южните райони ще се прояви в полето на вятъра.

Вятърът ще бъде слаб до умерен, от север, следобед от запад-югозапад със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат до умерени ветрове от север със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 25 до 29 градуса, в района на Сандански и Русе до 30 – 32 градуса.

Времето в Европа

Плътни облаци от океана на вълни обхващат западните и централни части от континента. Балканите остават в периферията на активните атмосферни процеси, като облачни вълни бързо ще преминават от запад на изток, без валежи. У нас, над България, ще има повече слънце, с условия за сутрешни краткотрайни мъгли в западните и северни райони.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...