Началникът на полицията в Брезник и негови колеги заловили бягащи и спънали се в стълби бежанци от забилия се в река бус

Началникът на Районно управление-Брезник Мартин Тодоров и негови колеги от полицията заловили част от нелегалните мигранти, които вчера избягаха от катастрофирал в река Гоздовска бус, предаде репортер на Zapadno.com.

Вчера, малко преди обяд, в района на новия автосервиз и бензиностанцията на улица “Андрей Михайлов”, бус със софийска регистрация се забил в дерето на река Гоздовска след преследване с полицейски патрулен автомобил. Прочетете още по темата в публикацията: Бусът с мигранти, забил се в река в Брезник, се опъна на “Пътна помощ”, която скъса въже – ВИДЕО.

В първите минути след инцидента шофьорът и бежанците се разбягали в различни посоки в града. Някои от мигрантите били ранени, но това не ги спряло да бягат из Брезник. Малка група от всичките около 30 бежанци, преминала покрай Районно управление-Брезник и продължили да бягат по улица “Андрей Михайлов”. Групата бежанци се отправила по стълбите до паметника на Андрей Михайлов, които водят към централния градски площад “9-ти септември”. От бързането част от бягащите се спънали в стълбите. Групата паднала върху първия спънал се и вероятно ранила от падането. Около монумента началникът на Районно управление-Брезник Мартин Тодоров и служители от полицейското подразделение на МВР заловили мигрантите, разказа ексклузивно за Zapadno.com очевидец.

Около 20 от мигрантите в буса били ранени и са транспортирани до болнични заведения в Перник и София. Всичките пътуващи бежанци са мъже.

Виж също...

Loading...