За откриването на изчезналия мъж в Брезнишко помогнало кучето Чада от спасителния отряд към Община Перник

Полицаи от Брезник, Трън и Перник, специализирана техника и звеното за аварийно спасяване и превенция към Община Перник, са участвали в акцията по издирване на възрастния мъж, изчезнал в Брезнишко, предаде пернишкият телевизионен канал “Струма“.

Припомняме, че 83-годишният Георги Иванов бе в неизвестност от 3 октомври. За последно е видян в района село Брезнишки извор. Мъжът е възрастен, няма здравословни проблеми, но е трудноподвижен. Негови роднини се обърнаха с молба за помощ в акцията по откриването му. По-рано днес той бе открит от спасителния отряд към Община Перник и полицаи.

Главен герой в откриването е кучето Чада, което е член на спасителния отряд. “Вчера работихме целия ден. Облитахме района с моторен делтапланер. Полицаите имаха дрон с термокамера. И те работиха целия ден. Обхождаше се районът от смесени екипи – от наши, както и от полицията”, каза пред камерата на канал “Струма” Милко Михалков от аварийно-спасителния отряд към Община Перник. Кучето Чада първо открило вещи и дрехи на изчезналия, които впоследствие били разпознати от негови роднини. “На стотина метра беше намерен до вещите, които откри кучето”, добави Милко Михалков.

Кадър: Канал “Струма”, Драгостин Иванов

Виж също...

Loading...