Брезничанин отвори Barbershop в Брезник, с който се чувства пълноценен и доказва, че ако имаш желание можеш всичко

Схващането, че образованието е важно и колкото по-висока степен е то, толкова по-знаещ и можещ човек гради, е общоприето в обществото. Но има хора, които доказват точно обратното на това схващане. Сред тях е и брезничанинът Стойчо Шкойнов, с когото Zapadno.com ще запознае читателите си чрез периодичната рубрика “Местен бизнес”.

Един от най-новите малки бизнеси в град Брезник е модерна бръснарница или така наречения “Barbershop”. Съдържател на бръснарницата е Стойчо Шкойнов, който на въпрос пред репортер на Zapadno.com не скри, че има само основно образование. Това не му е попречило да работи в различни сфери у нас, и зад граница. Изкарвал си е хляба в строителството, във фирми за дограма и в други сфери. Работил е както в България, така и във Великобритания и дори Испания, където е и живял няколко години. Пандемията от коронавируса се оказала решаваща за завръщането му в родната държава. Причината била, че откъм работа и живот, положението в Испания е било затегнато по време на пандемията.

След прибирането в България Стойчо Шкойнов се записал на курс при топ бръснаря и основател на салон “PRO Cuts” в София Иван Минчев. Той е и първият човек в страната ни написал книга за модерното бръснарство. “Написа добра книга, която помага на доста хора. На мен също ми е помогнала тази книга. Два месеца бяха на курса и го изкарах. Имах силно желание да се науча това нещо да го работя”, сподели брезничанинът. Интересът му към занаята, свързан с Barbershop, се зародил в чужбина по времето, когато у нас все още нямаше такива модерни бръснарници. “За пръв път видях Barbershop в Испания, в България нямаше по онова време. Етността, която работи в тях са мароканци. Имах желанието, амбицията и се научих да го работя”, сподели Стойчо Шкойнов. Важно е да се отбележи, че Barbershop-ът е определен за подстригване на мъже, въпреки че има салони, които подстригват и жени. “Но като цяло Barbershop бръснарницата е за мъжко подстригване”, каза още той.

Услугите, които неговият Barbershop предлага, са мъжко подстригване, оформяне на брада с бръснач, маска за лице (почистване на окосмяване от носа и ушите), както и измиване за желаещите. “Този Barbershop е отворен от около месец. Реших да е в родния ми град, защото доста години в чужбина бях, и в София живеех. Исках да се прибера в родния ми град и да работя тук. По-добре се чувствам така. Чувствам се пълноценен. Доста познати хора идват, с които се познаваме”, каза Стойчо Шкойнов. На въпроса какво е завършил като образование, брезничанинът откровено отговори, че е завършил само основно образование в Брезник. “Професионално се занимавам с бръснарство вече 7 месеца. Салонът, който е тук в момента, е от 1 месец”, добави Стойчо Шкойнов.

Пожеланието му към брезничани и останалите хора по света е да са живи, здрави, благословени, успешни и да следват мечтите си. “Както аз. Бил съм и общ работник в Лондон. Но когато човек има желание и най-вече на първо място здраве, може да постигне всичко в този живот. Искам да благодаря и на моя учител Иван Минчев и на целия екип от “PRO Cuts”. Пожелавам и им много успехи”, завърши Стойчо Шкойнов.

Първият Barbershop в Брезник се намира до тотото и работи от понеделник до неделя. Брезничанинът се старае да поема всеки клиент, който дойде при него без записване, но има и възможност за предварително уговорен час на телефон 0877 03 96 96.

Виж също...

Loading...