В издирването на мъжа от Брезнишки извор се включили 50 човека от полицията, пожарната и други организации, полицейските власти благодарят на всички, които са участвали

Изчезнал 83-годишен мъж от Брезнишко е  открит жив след безпрецедентна акция на полицията. В издирването били включени 50 човека от полицията, пожарната и други организации, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Припомняме, че 83-годишният Георги Иванов бе в неизвестност от 3 октомври. За последно е видян в района село Брезнишки извор. Мъжът е възрастен, няма здравословни проблеми, но е трудноподвижен. Негови роднини се обърнаха с молба за помощ в акцията по откриването му. Прочетете още по темата в публикациите: Изчезналият в Брезнишко мъж е открит край селски каптаж, след преглед е прибран у дома жив и здрав и За откриването на изчезналия мъж в Брезнишко помогнало кучето Чада от спасителния отряд към Община Перник.

Днес, 6 октомври, от полицията в област Перник допълват подробности, които можете да прочетете в редовете по-долу.

Сигнал за изчезнал 83-годишен мъж от брезнишкото село Брезнишки извор е подаден на 3 октомври 2023 година около 20:00 часа. Близки на възрастния пояснили, че около 9:30 часа същият излязъл на разходка и не се прибрал. Мъжът бил с лека форма на деменция, доста подвижен и без мобилен телефон. Още същата вечер служители от Районно управление-Брезник сформирали екипи, които предприели първоначални действия по издирването му. В Областна дирекция на МВР-Перник бил създаден Оперативен щаб. В него били включени служители от различни подразделения, както и такъв за връзка с доброволни формирования. Освен сили от областната дирекция и Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник, в издирването били включени служители от Аварийно-спасителното звено при Община Перник, представители на “Държавно горско стопанство-Брезник” и членове на местната организация на Ловно-рибарския съюз, Планинска спасителна служба и доброволци. Уведомени били съседните областни дирекции на МВР, както и Гранично полицейско управление-Трън при Регионална дирекция „Гранична полиция“-Драгоман. Били изготвени оперативни карти на целия район с цел улесняване на работата и отбелязване на всяко едно претърсено място. Извършен бил цялостен обход на селото, както и на прилежащите му райони. Обходени били всички къщи, в това число и изоставени такива, бараки и заслони. Периметърът на издирвателната акция бил разширен към съседните села, като били претърсени километри трудно достъпни местности. В целия периметър на обходите били установени всички налични камери за видеонаблюдение, които били прегледани своевременно. Органите на реда провели множество разговори с хората от село Брезнишки извор и съседните села, които биха дали информация за мъжа. В работата били включени 5 специално обучени кучета, дронове и термокамери. Районът бил облитан неколкократно с делтапланер. Усилията се увенчали с успех и вчера, около 10:00 часа мъжът бил открит от полицейски служители на Районно управление-Брезник в гориста местност на около 1 километър от село Брезнишки извор.

Ръководството на Областна дирекция на МВР-Перник изказва огромна благодарност на всички, които са се включили в поредната успешна издирвателна акция в региона.

Виж също...

Loading...