Мигрантите от буса, който се заби в река в Брезник, са били много изтощени, след катастрофата състоянието на двама от тях е било тежко

14 от общо докараните с линейките на Центъра за спешна медицинска помощ 18 мигранти, които катастрофираха край Брезник, се лекуват в многопрофилна болница за активно лечение “Рахила Ангелова”. Това информира директорът на пернишката болница доктор Анатоли Митов, пише вестник “Съперник”.

“Двама от мигрантите, които бяха в много тежко състояние, от които единият с черепно-мозъчна травма, бяха откарани по спешност в “Пирогов”. Останалите 16 бяха прегледани от нашите лекари. От тях двама бяха освободени, а останалите 14 са оставени за лечение. Състоянието им не е тежко и животът им е вън от опасност, но, по думите на нашите медици, всички са много изтощени”, допълни доктор Митов.

На 2 октомври, малко преди обяд, в района на новия автосервиз и бензиностанцията на улица “Андрей Михайлов” в град Брезник, бус със софийска регистрация се забил в дерето на река Гоздовска след преследване с полицейски патрулен автомобил. Прочетете още по темата в публикациите: Инцидент в Брезник: Бус с мигранти се заби в река след опит на полицаи да го спрат – СНИМКИ и Началникът на полицията в Брезник и негови колеги заловили бягащи и спънали се в стълби бежанци от забилия се в река бус.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...