В неделя ще започнат валежи в централните и източните райони на страната, времето ще захладнее, втора хладна вълна се очаква в началото на следващата седмица

В неделя късно следобед и през нощта ще вали и ще захладнее, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 14 до 9 градуса, в западните полета до 7 – 6 градуса, по Черноморието до 15 градуса. Сутринта ще има разкъсани облаци, бързо от север ще се заоблачава. Следобед над страната ще има значителна облачност, с валежи в централните и източните райони.

Вятърът ще бъде умерен, от север-северозапад със скорости до 35 километра в час. По високите части на планините ще духат свежи до засилени ветрове от северозапад със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 23 до 29 градуса, в Русе и Сандански до 31 градуса, по Черноморието до 29 – 30 градуса.

Времето в Европа

Два циклона, единият над Прибалтика, а другият над Атлантика ще носят дъждовини облаци над северните и западни части от континента. Над Балканите слабо изразен циклон с център Бяло море ще съдава условия за валежи в южните райони от полуострова. У нас, над България, след временно стабилизиране на въздушната маса, в неделя се очакват нови валежи в централните и в източните райони.

Времето през следващите дни

В понеделник втора хладна вълна ще донесе валежи в централните и в източните райони. Във вторник и в сряда ще има повече слънце, с хладни утрини и условия за слани по високите полета от Западна България.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...