Над 80 хиляди лева влизат в Трън за деца и ученици от уязвими групи, за Брезник са одобрени 7 280 лева по същата линия

Общо 88 130 лева допълнителни трансфери са одобрени за бюджетите на Общините Брезник и Трън. Средствата са за деца и ученици от уязвимите групи, предаде репортер на Zapadno.com.

Допълнителните трансфери бяха одобрени от Министерски съвет на правителственото заседание на 20 септември. За бюджета на Община Брезник са одобрени 7 280 лева и още 80 850 лева за общинската администрация в Трън от общо 36 078 916 милиона лева, гласувани от правителството.

Част от средствата ще бъдат предоставени на 515 детски градини с 40 016 деца в тях. Останалите ще бъдат разпределени между 1 079 училища със 168 985 ученици. Те са предназначени за реализиране на мерки за подпомагане на достъпа до образование и предотвратяване на риска от отпадане от образователната система на деца и ученици от уязвими групи, поясниха от правителствената информационна служба.

Разходите могат да са за служители, включени в екипите, за обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст, за заплащане на допълнителни учебни часове по български език в училищата и на допълнителни модули за деца, които не владеят български език, в детските градини, както и за персонал, ангажиран с мерки за подпомагане на достъпа до образование и назначаване на социални работници, образователни медиатори или помощници на учителя, отбелязаха от правителствената информационна служба.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...