Ловната организация в Брезник се отказа от бившето кметство в село Гоз, което Общината даде за безвъзмездно ползване

Общински съвет-Брезник разреши прекратяване на договор за безвъзмездно право на ползване на имот, който е частна общинска собственост. Имотът е отреден за кметство и се намира в брезнишкото село Гоз. Решението за прекратяване на договора беше гласувано на провелата се на 28 септември сесия на общинските съветници, предаде репортер на Zapadno.com.

През 2022 година Общински съвет-Брезник разреши сключване на договор между Общината и ловно-рибарско дружество “Сокол”-Брезник за безвъзмездно право на ползване на имота в Гоз. Имотът е с площ 1 380 квадратни метра, а в него се намира сградата на бившето кметство, строена през 1935 година. Договорът за безвъзмездно право на ползване бе за 10 години. Намерението на ловната организация бе сградата да бъде ремонтирана и превърната в ловен дом.

От докладната до общинските съветници за прекратяване на договора става ясно, че на 8 септември на събрание на ловно-рибарското дружество е взето решение Управителният съвет на сдружението да откаже правото на ползване на имота в село Гоз. В клаузи на договора е записано, че същият може да се прекрати с едностранно писмено волеизявление на ползвателя с едномесечно предизвестие.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...