Утрото в сряда ще е студено и с условия за слани в западните полета, през деня облаците ще намаляват до слънчево време

В сряда утрото ще е студено и с условия за слани. Задават се хладни утрини и много слънце през деня, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 12 до 7 градуса, в западните полета и в Добруджа до 5 – 6 градуса, по Черноморието до 11 – 12 градуса. В сряда утрото ще бъде хладно, с условия за слани в западните полета. По северното ни черноморско крайбрежие ще бъде облачно. През деня облаците ще намаляват до слънчево, по планините от западните райони ще има разкъсани облаци.

Вятърът ще бъде слаб, от североизток със скорости до 20 километра в час, следобед от изток слаб. По високите части на планините ще духат слаби ветрове от североизток със скорости до 20 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 20 до 25 градуса, по Черноморието до 21 градуса.

Времето в Европа

Три циклона, кръжащи над Скандинавието, над Северно море и на юг над Атлантика ще завихрят облачните системи над западната половина от континента и ще носят дъждовини облаци над северните и крайните западни части от континента. Над Балканите една след друга ще преминават бързи хладни вълни, които ще се отразят за кратко с усилване на вятъра и слаби превалявания, главно в северните части от полуострова и над Източното Черноморско крайбрежие. У нас, над България, валежите ще бъдат слаби, главно в Добруджа, и ще се усилва временно вятърът при преминаването на бързите студени фронтални зони.

Времето през следващите дни

В сряда утрото ще бъде хладно, с условия за слани в Западните полета. През деня ще бъде предимно слънчево. В четвъртък и в петък сутрешните мъгли в ниските места и поречията ще се разсейват и през деня ще бъде предимно слънчево. В събота ниски облаци ще се стелят по Черноморието, а на запад ще има повече слънце. В неделя ще бъде слънчево.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...