Брезнишки артисти ще изиграят “Луда нощ по френски” (“Анна Бижуто”) на Националния фестивал на любителските театри в Самоков

Самодейният читалищен театър “Леонид Суботинов” към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” ще участва в десетото издание на Националния фестивал на любителските театри “Театър без граници” в Самоков, съобщиха за Zapadno.com от читалищната институция.

Тази година фестивалът в Самоков ще се проведе от 23 до 27 октомври и има конкурсен характер. Провежда се с цел запознаване на гражданството с богатата палитра на театрални форми и жанрово разнообразие. Повишаване на зрителския интерес на децата младежите и на хората от различни поколения. Стимулиране на самоковските театрали за активни творчески изяви. Събитието се организира от самоковското читалище-паметник “Отец Паисий-1859” и със съдействието на Община Самоков.

Заявката за участие във фестивала на читалищния театър на Брезник е одобрена и се очаква брезнишки артисти да се представят на 23 октомври от 18:30 часа. Театралите ще изиграят комедийната постановка от френския драматург Марк Камолети “Луда нощ по френски” (“Анна Бижуто”), поясниха от читалището на Брезник и добавиха, че ще търсят съдействие за явяване на участието си във форума.

Това ще е второ участие на самодейния читалищен театър на Брезник във фестивала за любителските театри в Самоков. През 2018 година артисти изиграха “Не всеки крадец е мошеник” на сцената на “Театър без граници”.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...