Как пейзажи около село Слаковци вдъхновиха художници от България, Северна Македония и Черна гора – СНИМКИ

Традиционният пленер “Перник дух и колорит” бе официално закрит с изложба на произведенията на художниците в галерия “При кмета”. В тазгодишното 26-то издание взеха участие художници от България, Северна Македония и Черна гора, които в продължение на една седмица твориха сред природата. Пленерът се организира от Община Перник, Художествена галерия-Перник и местното представителство на Съюза на българските художници. Гости на събитието бяха заместник-кметът на община Перник Стефан Кръстев и областният управител на област Перник Людмил Веселинов, който взе участие в тазгодишното издание на пленера с две свои платна, съобщиха от пресцентъра на Община Перник.

„Традиционният пленер, който проведохме за 26-и път не спря в годините на пандемията и няма да спре и занапред, защото обогатява фонда на нашата галерия и дава среща на прекрасни творци“, каза заместник-кметът Стефан Кръстев. Той връчи грамоти на всички участници и ги покани през 2024 година отново да вземат участие в пернишкия пленер. Областният управител Людмил Веселинов благодари на Община Перник за запазването и развитието на пленера и поздрави творците за прекрасната им работа. Той пожела пленерът да продължи да се развива на нови локации и с все повече участници.

Пленерът се проведе за четвърта година на почивната база край язовир “Слаковци”. Откриването на пленера се състоя на 2 октомври в ресторант “Чери Дрийм” към почивния комплекс. Прочетете още по темата в публикацията: За четвърта година язовирът край Слаковци вдъхновява художници на международен пленер в чест на Перник.

Разгледайте снимки от картини, нарисувани по време на пленера:

Снимки: Община Перник

Виж също...

Loading...