В Брезник отвори супермаркет, в който се предлага местна продукция и стоки с по-ниски цени – СНИМКИ

С амбициозно начинание са е захванала брезничанката Симона Иванова. От малко повече от един месец до магазина за месо и срещу тотото в града отново работи супермаркет. За начинанието на брезничанката ще научите в периодичната рубрика на Zapadno.com “Местен бизнес”.

Преди време на това място работеше друг магазин от търговска верига от Перник. Впоследствие веригата реши да се откаже от обекта си в Брезник, а като причина посочиха недобрата материална база на помещенията. Такова състояние на обекта заварили Симона Иванова и приятеля и Красимир Иванов, който помага на предприемчивата жена в стартирането на бизнеса. Мястото изцяло е преобразено и ремонтирано, като ремонтните дейности в част от супермаркета продължават. Площта на търговската площ е около 100 квадратни метра, а заедно със складовите помещение е 180 квадратни метра.

Симона Иванова е завършила средното си образование в Брезник, след което придобива висше образование в УНСС и Медицинския университет в София. По професия е зъботехник и допреди да се захване с магазина е работила точно това. В определен период е живяла и работила в Англия. Покрай баща си има увлечение и към изобразителното изкуство, което за нея си остава само хоби в свободното време. Признава, че супермаркетът е най-трудното и предизвикателство за нея, но няма намерение да се откаже.

Концепцията на супермаркета “Промо маркет” е цените да са трайно ниски и с минимална надценка. “Буквално да е наистина “промо маркет”, а да не е само името. Всичко изцяло е намалено, а не както хората очакват в този ден това да е на промоция”, сподели Симона Иванова. Асортиментът от артикули е богат и се предлага разнообразна стока – от алкохол, до колбаси, млечни продукти и други. Предлага се и местна продукция, която е произведена в Брезник или в градовете около него, като например Батановци. Местните продукти са и сред най-търсените от клиентите. Идеята на Симона е асортиментът с продукция от района да продължи да се увеличавала, за да може всеки местен производител да достига до клиентите на супермаркета.

Персоналът все още е малък като брой и в дългосрочен план ще се увеличи, но и супермаркетът, както и други сфери, изпитват затруднения за работна ръка. Въпреки това работещите в момента служители оказват помощ на Симона Иванова със своите качества и опит. Сред служителите има и човек, който е работил в сферата на търговията в Германия.

Повечето клиенти са от града, а в петък и събота има и такива, които преминават през Брезник. “Много близки хора и моите приятели ни подкрепят за начинанието. Само аз единствена не мисля, че начинанието е добро, поради документацията и ангажираността. Свободното време е на нула и нямам такова. И физически, и психически е много ангажираща работа. Тук трябва да следиш дребни неща и да гледаш нещо да не е забравено”, каза Симона и изрази надежда, че след известно време ще свикне с начинанието.

Често клиенти на супермаркета отправят похвали за преобразеното място, правейки съпоставка с предишния търговски обект. Такава похвала отправи и клиентка в магазина по време на интервюто със Симона Иванова.

Разгледайте още снимки от новия търговски обект “Промо маркет” в Брезник:

Виж също...

Loading...