Изложбата в бившата селскостопанска гимназия в Брезник “От девети до десети – времето на социализма” ще бъде отворена навръх Петковден

Изложбата “От девети до десети – времето на социализма”, експонирана в бившето училище по селско стопанство в град Брезник, ще бъде отворена за посетители на 14 октомври (събота) от 10:00 до 14:00 часа, съобщи авторът и Божидар Пантев.

Изложбата беше открита на 10 октомври и е експонирана в салона на сградата и коридори, водещи към него. Над 1 000 са подредените експонати от периода 9 септември 1944 – 10 ноември 1989 година. Материалите са събирани повече от 50 години. Това е втората такава изложба в Брезник, а първата е била експонирана в чест на 25 години от демократичните промени в България. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: Божидар Пантев и читалището на Брезник върнаха спомените на поколения брезничани – ВИДЕО.

“От девети до десети – времето на социализма” е част от събитията, посветени на Петковден, който е духовен празник на град Брезник. Изложбата ще е в бившата селскостопанска гимназия до пролетта на 2024 година.

Виж също...

Loading...