Кампания за кастрация, наред с курбан за плодородие в Трънско

Обичайният кубран, който се прави на Петковден е посветен на живота и плодородието. В народния календар е ден за размножаване на домашни животни, а в предизборния календар може и да е ден за наваксване с критикувана работа. На сайта на Община Трън е публикувана обява, че в предстоящия празничен уикенд ще се проведе кампания за контрол върху възпроизводството на безстопанствени кучета на територията на община Трън, видя репортер на Zapadno.com.

От съобщението не става ясно дали се очаква безстопанствените животни сами да посетят специализиран кабинет или в нощта на празничния концерт, из общината ще има хайка за контрол върху възпроизводството на кучета.

Самите жителите на Трънско, ако също като Общината решат да съчетаят празника си с посещение на лекар, могат да го направят на 13, 14 и 15 октомври, когато ветеринарната лечебница в град Трън на улица “Петко Д. Петков” № 3 ще очаква желаещите да заведат домашните си любимци за кастрация. Услугата се извършва срещу заплащане, уточняват чиновниците, но не става ясно колко струва, какво е работното време и нужно ли е записване на час.

Виж също...

Loading...