По колко се предлагат картофите на пътя Брезник и Трън и откъде е продукцията – СНИМКИ

На около 10 места по второкласен път 63 в отсечката между градовете Брезник и Трън могат да се закупят картофи, установи проверка на Zapadno.com.

В средата на месец октомври повечето от картофите вече са прибрани от нивите. В района на Брезнишко и Трънско преобладават дребни производители, но има и такива, които произвеждат тонове продукция. Част от малките производители излагат своята стока покрай главния път между Брезник и Трън в дните петък, събота и неделя, разчитайки на преминаващите виладжии или еднодневни туристи. Цените варират от 80 стотинки за килограм до 2 лева и 50 стотинки за същото количество.

В района на Градската градина в град Брезник се предлагат картофи брезнишки картофи от местен производител. Те се намират пред магазина за хранителни стоки до офиса на куриерската фирма “Еконт”. Цената им варира между 6 и 12 лева, а разфасовката е 5 или 10 килограма за чувал.

До автомивката покрай Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Брезник също се предлагат картофи, които са брезнишки. Чувалите са 5 или 10 килограма, а цената за кило е 1 лев и 40 стотинки.

Към изхода на Брезник, в посока Трън, е обособен временен фермерски базар. Той се намира срещу бензиностанцията и на него се предлага разнообразна продукция – от ябълки до лук. Картофите тук са трънски и струват 80 стотинки, 1 лев или 1 лев и 20 стотинки за килограм. Чувалите са по 10 килограма, а базарът е отворен петък, събота и неделя.

В началото на трънското село Неделково се предлагат два вида местни картофи – червени и жълти. Червените са по 5 или 10 килограма чувала, а цената за кило е 1 лев и 70 стотинки. Жълтите картофи се предлагат само по 10 килограма чувал на цена от 1 лев и 50 стотинки за кило.

На Парамунското ханче също се предлагат картофи в чували по 10 килограма. Един чувал струва 13 лева или 1 лев и 30 стотинки за килограм картофи.

В трънското село Филиповци се предлагат местни картофи на няколко места. Първото е до разклона за село Бутроинци, където един килограм струва 1 лев и 10 стотинки, а чувалите са по 10 килограма. Малко по-надолу, в посока местността “Секирица”, възрастна двойка продават собствена продукция картофи в разфасовки по 10 килограма. Едрите са 13 лева за чувал, а дребните – 10 лева за чувал. Преди чешмата във Филиповци също се продават картофи в чували от по 10 килограма. Цената за килограм е 2 лева и 50 стотинки.

Производител на картофи от Филиповци е избрал да предлага продукцията си на разклона за трънското село Банкя. Чувалите от по 10 килограма картофи струват 12 лева, а тези по 20 килограма са 24 лева.

Разгледайте снимки от някои от крайпътните места, на които могат да се закупят картофи:

Виж също...

Loading...