Студенти от Германия бяха в Брезник на посещение в мината и имаха открит урок по безопасност при работа

Студенти и техни преподаватели от Минната академия в германския град Фрайберг са посетили Брезник в края на миналата седмица. Това става ясно от информация от минното дружество “Трейс Рисорсиз”, видя Zapadno.com.

“Посрещнахме бъдещите колеги от бранша с информация за геологията на находище „Милин камък“, за организацията на процесите и изискванията за безопасност при работа”, съобщават от компанията.

Специално за Zapadno.com от фирмата разказаха, че са запознали посетителите с развитието на инвестиционния проект, като внимание са обърнали на отговорностите, които всеки има при извършване на дейности както на повърхността, така и под земята. Експертът по здраве и безопасност на „Трейс Рисорсиз“ на място, в реални условия, е обяснил на студентите за правилата, които се спазват, за да не се допускат опасни ситуации. Имало е демонстрация, включваща какви са спецификите, техниката и екипировката, как трябва да се действа на обекта.

Визитата е свързана с програма за обмен на опит между немското висше училище и българския Минно-геоложки университет. Те имат дългогодишно сътрудничество, затова не е новост обменът на информация между специалистите от двете държави. През изминалата седмица групата от Германия е посетила и други значими обекти от минерално-суровинния отрасъл в България. За първи път програмата им включва град Брезник и запознаване с находище „Милин камък“.

Минната академия в град Фрайберг се намира в провинция Саксония и има над 250-годишна история. Днес тя е многопрофилен технически университет, в който се обучават няколко хиляди студенти.

Снимка: “Трейс Рисорсиз”

Виж също...

Loading...