Утрото във вторник ще е облачно над цялата страна, следобед ще вали дъжд, а максималните температури в Западна България ще са от 8 до 11 градуса

Във вторник ще преминават облаци от запад. Очакват се валежи в западните и в южните райони, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 10 до 5 градуса, в западните райони до 4 – 2 градуса, по Черноморието до 8 – 9 градуса. Утрото ще ни посрещне с облаци над цялата страна. Предиобед ще бъде облачно над цялата страна. Облачността ще се уплътнява и следобед в западните и южни райони ще вали есенен дъжд. В югозападните райони количествата валеж за денонощието ще бъдат до 13 – 15 литра на квадратен метър, в Тракия до 5 литра на квадратен метър. В планините, над 2000 метра ще вали мокър сняг.

Вятърът ще бъде слаб от югоизток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат слаби до умерени ветрове от северозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 12 до 17 градуса, в Западна България 8 – 11 градуса, а по Черноморието до 18 – 19 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...