В сряда предиобед времето ще бъде облачно, ще превалява главно над южната половина от страната


На 18 октомври ще превалява предиобед главно над южната половина от страната. Следобед валежите постепенно ще спират, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 10 до 5 градуса, по Черноморието до 12 градуса. Предиобед ще бъде облачно над цялата страна, с валежи главно в южните райони. Валежните количества ще са до 5 – 7 литра на квадратен метър. В планините, над 2300 метра ще превали мокър сняг.

Вятърът ще бъде слаб от юг със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат слаби до умерени ветрове от запад-югозапад със скорости до 25 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 13 до 18 градуса, по Черноморието до 20 – 21 градуса.

Времето в Европа

Валежите над Северното Скандинавие, над Атлантическото крайбрежие на Португалия, ще продължават. Област от високо налягане разположена над централните територии ще задържа дъждовните облаци над Атлантика и ще дава път на по-хладен въздух от север да достигне до Балканите. Над Балканите валежите ще бъдат по-съществини в западните части от полуострава, където бързи циклони ще се зараждат и преминават
един след друг над нашата страна.

Времето през следващите дни

В четвъртък от запад ще се заоблачи. Ще има значителна облачност и слаби валежи в крайните северозападни райони, по поречието на Дунав. Ще се затопля. В петък и в събота времето ще бъде динамично с разкъсана облачност, значителна над западните райони и чувствително ще се затопли. Очаквани дневни температури от 24 до 30 градуса. Ще духа вятър от юг, който ще повиши температурите на север от планините до летни стойности – над 31 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...