Списъкът на децата и учениците в Трън, които ползват училищния автобус, ще се актуализира след решение на общинските съветници

Ползването на училищния автобус от деца и ученици от средно училище “Гео Милев“ и посещаващи детска градина “Ален мак” в град Трън през учебната 2023/2024 година ще се разглежда от трънските общински съветници на предстоящо заседание, предаде репортер на Zapadno.com.

Заседанието е насрочено за 18 октомври и в проекта за дневен ред са включени няколко точки. Една от тях е ползването на училищния автобус. В докладната е записано, че в общинската администрация е постъпило писмо от директора на детска градина “Ален мак”, според което е възникнала невъзможност на част от децата подлежащи на задължителна предучилищна подготовка през учебната 2023/2024 година, да посещават детското заведение. Същите не могат да ползват самостоятелно обществен транспорт, тъй като са между 4 и 6 години, гласи писмото.

След обсъждане общинските съветници трябва да решат дали да се актуализира списъкът на децата от детска градина “Ален мак”, които ползват училищния автобус през настоящата учебна година. Списъкът включва 7 деца от трънските села Неделково, Туроковци, Зелениград, Джинчовци и Глоговица. Списъкът на учениците, които ползват училищния автобус, е съставен от 11 пътуващи. Те са от различни райони в град Трън, като например “Бабин мост” и разсадника.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...