Слаковчани и брезничани честваха празник на възрастните хора с китка от танци и песни – СНИМКИ

Честване на празника на възрастните хора се състоя в зала към народно читалище “Искра-1932” в брезнишкото село Слаковци. Събитието събра близо 30 слаковчани и брезничани, които бяха поздравени с програма от брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”, предаде репортер на Zapadno.com.

Международният ден на възрастните хора се отбелязва ежегодно на 1 октомври. На 14 декември 1990 година Общото събрание на Организацията на обединените нации е гласувала да определили 1 октомври като Международен ден на възрастните хора. За хората от третата възраст през месец октомври се чества техния празник и това е причината днес да се отбележи тематичният ден, сподели секретарят на народно читалище “Искра-1932” Светла Пантелеева. “Толкова години вече правим големи празници и просто го виждах как ще стане. Затова решихме да е тук. И ние, и от Брезник донесоха печива. Направихме една много хубава богата маса. Празникът е прекрасен”, каза още Светла Пантелеева.

На честването се събраха възрастни хора от село Слаковци и членове на клуб на пенсионера “Белите брези” в Брезник. С песни се представиха Васил Андреев, Цветелина Цветанова и Милена Цветанова от читалището на Брезник. Фолклорните ритми накараха част от възрастните хора да се хванат на кръшно граовско хоро.

Разгледайте снимки от честването на празника на възрастните хора в село Слаковци:

В публикацията са използвани снимки от архива на Zapadno.com и Светла Пантелеева

Виж също...

Loading...