Близо 30 избиратели с увреждания в Брезник и Трън ще гласуват с подвижна кутия на местните избори, заявления за гласуване с нея се приемат до 23 октомври

До средата на месец октомври 26 избиратели с трайни увреждания в общините Брезник и Трън са подали заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия, предаде репортер на Zapadno.com.

Право да гласуват с подвижна избирателна кутия в изборите за общински съветници и кметове на 29 октомври имат избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да напуснат дома си и да упражнят правото си на глас в изборно помещение. Една секция за гласуване с подвижна избирателна кутия може да обхваща едно или повече кметства и/или населени места в рамките на общината. Секция с подвижна избирателна кутия се образува, ако до 14 октомври има не по-малко от 10 подадени заявления от избиратели с трайни увреждания. Това изискване, разпоредено от Централната избирателна комисия, е спазено в общините Брезник и Трън.

До 14 октомври да гласуват с подвижна избирателна кутия са подадени 10 заявления от избиратели с трайни увреждания на територията на община Брезник. Това позволява образуването на секция с подвижна избирателна кутия. Заявление за гласуване с тази секция се приемат до 23 октомври, уточни секретарят на община Брезник Иванна Венева.

До 14 октомври от територията на община Трън са подадени 16 заявления от избиратели с трайни увреждания, които желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия на местния вот. Това сподели секретарят на община Трън Станислава Алексиева. Тя уточни, че в срок до 23 октомври желаещи избиратели с трайни увреждания могат да подадат заявления за гласуване с подвижната избирателна кутия.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...