Брезничанинът Милен Миланов посрещна гости в новата си работа с музикалния поздрав “Момче дава злато за девойкя” – ВИДЕО+СНИМКИ

Брезничанинът Милен Миланов посрещна гости на входа на първия пресклуб на Българската телеграфна агенция в Перник. От почти година той е кореспондентът на БТА за област Перник, а от днес вече официално има и офис, в който да работи, предаде репортер на Zapadno.com.

Откриването на пресклуба и офиса на Българската телеграфна агенция бе насрочено за днес, когато Перник отбелязва своя празник. Днес е и празникът на светеца Иван Рилски. Официални гости на събитието бяха генералният директор на БТА Кирил Вълчев, областният управител на област Перник Людмил Веселинов и заместник-кметът на община Перник Стефан Кръстев. Сред гостите бяха народни представители от област Перник, директори на институции в региона, дългогодишният и вече пенсиониран кореспондент на БТА в Перник Елка Робева и други. Събитието бе уважено и от някои медии в областта, сред които пернишкия кабелен телевизионен канал “Струма” и информационният сайт Zapadno.com.

Гостите бяха посрещани на входа на помещението, което е с площ 60,70 квадратни метра, от домакина Милен Миланов. Пространството на новия клуб е ремонтирано и в него са поставени логото на телеграфната агенция, бюра, столове и друг инвентар. Духовници извършиха водосвет, с който благословиха помещението и намиращите се в него гости. Генералният директор на БТА Кирил Вълчев отправи приветствие, в което направи ретроспекция за историята на телеграфната агенция и нейните кореспонденти от Перник. Той акцентира и върху датата 19 октомври, която е и празнична за миньорския град. Кирил Вълчев използва случая, за да благодари на кореспондента Милен Миланов за усилията при устройването на кореспондентското бюро. “На него разчитаме и за системно представяне на новините от цяла Пернишка област, включително общините Брезник, Земен, Ковачевци, Радомир и Трън. БТА изказва и специални благодарности за предоставянето на помещението на това знаково място в Минната дирекция на областния управител господин Людмил Веселинов с чийто усилия цялата сграда се върна в собственост на българската държава при правителството с премиер Гълъб Донев. Както и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на Министерството на финансите, и на целия Министерски съвет с премиер Николай Денков, които придвижиха законовата процедура БТА да бъде в тази сграда. Благодаря и за подкрепата на Община Перник”, каза генералният директор на БТА.

В своето приветствие областният управител на област Перник изрази мнение, че с новото пространство се обогатява сградата на Минната дирекция. “Ето защо медиите в Перник, а и не само от Перник, а и от България, намират свой дом в този пресклуб. Това е едно съвременно обиталище на медийната среда и смятам, че тя ще ни бъде полезна да комуникираме с гражданите на Перник и на България”, каза Людмил Веселинов.

Брезничанинът се беше подготвил със специален поздрав, който самодейци от народно читалище “Просвещение-1870” в Брезник отправиха. Милена Цветанова и Васил Андреев изпълниха народната песен “Момче дава злато за девойкя”. Младите самодейки Теодора и Цветелина, пременени в народни носии, оказаха съдействие за прерязване на лентата. След официалната част откриването продължи с почерпка с хапки, които от централата на БТА бяха осигурили.

Вижте във видеото на Zapadno.com музикалния поздрав за откриването на пресклуба (ако четете сайта от мобилно устройство, моля преминете към десктоп версия на браузъра, за да може да гледате видеото в пълен размер):

Откриването беше белязано и с подписването на договори за сътрудничество между БТА и организации. Пресклубът се намира в сградата на Минната дирекция на площад “Свети Иван Рилски” № 1 в град Перник.

Разгледайте още снимки от откриването на пресклуба на БТА в Перник:

Виж също...

Loading...